Deixa el teu correu i rebràs les novetats

28 d’agost de 2013

Nova dieta per a la"rentrée"

Hiromi Shinya s’ha passat la vida estudiant el tub digestiu d’inici a fi. Ens proposa uns hàbits alimentaris que faran que el nostre estómac i budells agafin el bonic to rosat dels òrgans sans. La seva experiència és empírica i es basa en els milers de pacients que ha tractat com a cirurgià digestiu. La seva teoria és que naixem amb un enzim mare que produeix enzims fills portadors de salut, sempre i quan no els malmetem i n’estimulem la fabricació. I això, com es fa? Molt fàcil: Consumint un 85% de productes vegetals y un 15% d’animals. Els vegetals, dividits en 60% de grans integrals i lleguminoses, 30% de verdures verdes i grogues, tubèrculs i vegetals marins, 10% de fruites, llavors i fruits secs. Les proteïnes animals (recordin: 15% del total) vindran de peixos blaus, aus, ous i llet. El bou, el xai, la vedella i el porc hauran d’evitar-se. A recordar la importància de limitar els productes làctics, tots els tes, fins i tot el verd, el cafè, els dolços, la nicotina, l’alcohol, la xocolata, els greixos i la sal. Hi ha, a més, unes recomanacions bàsiques per la correcta activació dels enzims: emprar grans i cereals integrals sense refinar, menjar la fruita de 30 a 60 minuts abans dels àpats i no picar entre hores, beure 2 gots d’aigua 1 hora abans dels menjars, acabar de sopar (menjar i beure) de 4 a 5 hores abans de dormir, menjar els aliments poc cuits, no prendre fruita oxidada (marró amb l’aire), ser disciplinat: “som el que mengem”. És importantíssim mastegar cada bocí de 30 a 50 vegades. No sé si vostès s’imaginen el que representen aquestes normes per a nosaltres: prou aperitius, prou pernil de Jabugo ni ensaïmada de Mallorca, prou sopars a última hora… Així i tot el més trist és haver de mastegar tant. Ja que és de mala educació parlar amb la boca plena, ¿com ens relacionarem, com farem safareig? Crec que s’imposa la mesura: agafar-se a allò que es pot fer de manera natural i oblidar la resta. Recordin que el Dr. Shinya es japonès, amb tot el que aquest origen comporta. Pels qui vulguin saber-ne més: "La enzima prodigiosa"
. Excel•lent lectura per a la rentrée.